Spår och banor

Edsbyns SK erbjuder flera olika spår och banor både sommar- och vintertid och Kygelvallen är en populär åretruntanläggning. Att använda våra spår är helt gratis och vi tar inte ut någon spåravgift men spår och anläggningen kostar pengar så spårbidrag mottages med glädje. Här kan du läsa mer om hur du kan stötta och bidra ekonomiskt för att vi ska kunna fortsätta att tillhandahålla fina spår och banor även i framtiden.

Klubbens skid- och motionsspår

Kygelvallen utgör navet i klubbens skid- och motionsspår. Härifrån utgår en mängd preparerade spår (1,2 km, 2,5 km, 5 km, 10 km). Dessa är fina att springa eller gå på sommaren och de prepareras för skidor vintertid.

Det spåras även upp spår för skidor på omkringliggande åkrar och på den så kallade Vasaslingan som är lite enklare och mindre kuperade spår, perfekta för den som vill träna på stakåkning inför exempelvis Vasaloppet.

1,2 km, 2,5 km, 5 km samt vissa åkrar är även elupplysta.

Från kygelvallen utgår även de två längre sommarlederna Torparrundan (26 km) och Bergsborundan (16 km) som är perfekta för löpning/vandring.

Vid Kygelvallen finns även tillgång till ett utegym, omklädningsrum, dusch, vallabod, grillplats samt en fin klubbstuga som går att hyra.

Klubbens MTB-banor

Kygelpumpen

Teknikpark för alla unga (och äldre också såklart) cyklister! MTB-bana vid Kygelvallen för dom minsta. Upplev känslan att övervinna gupp, hopp, sköna kurvor och hinder i denna rundbana.

Här hittar du en karta över Kygelpumpen.

Kygelvallen

MTB-led som utgår från Kygelvallen. Rolig och varierande led som går på mestadels single-track genom skogen. Tydligt markerad.
Här hittar du en karta över MTB-banan i Kygelvallen.

Homnabanan

Lovordad MTB-banan i skogarna söder om Edsbyn. Här bjuds du på rullstensåsar, jätteflyttblock, tallskogar och magiska vattenspeglar. Perfekt bana både för stora och små cyklister som älskar stigcykling när den är som bäst.

Här hittar du en karta över Homnabanan.

Borgenbanan

Här hittar du en karta över Borgenbanan.