Barn- och ungdomsträningar

Träningstider

OBS: Vi har avslutat säsongen och drar igång igen till hösten.

Onsdagar mellan kl. 18:00 – 19:00.

Plats för träningarna kan variera och information om detta skickas ut via vår SMS-grupp inför träningarna

Vad gör vi på träningarna

Innehållet på våra träningar varierar. På vintern när det är snö blir det givetvis skidor. Men övriga delar av året kör vi olika typer av träning. Via vår SMS-grupp skickas information ut varje vecka.

Vilka kan vara med och träna?

Barn- och ungdomsträningen riktar sig till barn från förskoleklass (som kan klara sig själva) till och med barn/ungdomar i Åk. 9. Alla är välkomna att vara med, oavsett om man är van skidåkare eller aldrig tidigare har stått på ett par skidor.

På våra barn- och ungdomsträningar delar vi in oss i tre grupper beroende på dels på ålder, men även färdighet och mognad. Man kan även byta mellan grupperna beroende på aktivitet.

 • Grupp gul (skidleka) lär sig på ett lekfullt sätt grunderna till skidåkningen. Lek som framförallt tränar balans, koordination, snabbhet och socialt samspel.
 • Grupp grön (skidlära) fortsätter att lära sig genom lekfulla former på träningen men med lite mer fokus på teknik. Balans och koordination är fortfarande viktiga bitar att jobba med och gärna i kombination med lite högre fart.
 • Grupp blå (skidträna) är en mer renodlad träningsgrupp för de som vill träna och köra på lite mer. Fortsatt fokus på glädje, rörelse och gemenskap men i denna gruppen så anpassas även träningen för att förbereda ungdomarna på att kunna tävla samt på sikt kunna satsa på skidåkningen för den som vill. Vi jobbar mycket med teknik, styrka, snabbhet och även en hel del uthållighet.

Information om köldgräns vid träning

Vi har en köldgräns enligt riktlinjer från Svenska skidförbundet.

 • Är prognosen för kvällen lägre än köldgränsen ställs träningen in.
 • Även vid varmare temperaturer, så som t.ex. -10 grader och mycket vind kan träningen ställas in på grund av det kyleffekt som uppkommer med vinden.

Tränargruppen stämmer av väderleksprognosen varje vecka under onsdag eftermiddag. Visar prognosen på för kallt väder  vid den tidpunkten ställer vi in träningen och skickar ut en nyhet om detta via vår SMS-grupp samt hemsidan.

OBS: Hör ni ingenting och det  inte står något om inställd träning på hemsidan så blir träningen av.

Kostar det någonting att vara med?

Att delta i klubbens aktiviteter och träningstillfällen är gratis men vi önskar däremot att alla som vill delta blir medlemmar i Edsbyns SK och betalar medlemsavgift (medlemsavgift för familj är 150 kr). I avgiften ingår nämligen en försäkring som gäller under träning och tävling.

Alla barn som är medlemmar och deltar på träningarna får dessutom en klubbmössa (värde 200kr). Klicka här för att läsa mer och bli medlem i Edsbyns SK.

Klubben har även köpt in rullskidor och skateskidor som man får låna utan kostnad. Och de barn i åldern F- Åk6 som vill tävla kan utan kostnad låna tävlingskläder från klubben.

Kontakta oss

Har du några frågor och funderingar gällande barn- och ungdomsträningarna så är du varmt välkommen att kontakta oss tränare på barn@edsbynssk.se.

Anmälan

Vill ditt barn vara med och träna i höst och vinter? Gör då en anmälan i nedanstående formulär så att vi vet om att dit barn vill vara med och så vi ledare enklare kan planera verksamheten. Genom att fylla i anmälan får vi dessutom dina kontaktuppgifter och kan lägga till dig i vår SMS-grupp.

Om du har flera barn vore vi tacksamma om du gör en intresseanmälan för respektive barn.

  Kontaktuppgifter

  Barnet

  Behandling av personuppgifter
  Vi behöver ta del av ovanstående personuppgifter för att kunna administrera verksamheten. Föreningen har ansvaret för att behandlingen av personuppgifterna är förenligt med gällande lagstiftning samt Idrottens Uppförandekod för behandling av personuppgifter.

  Samtycke till publicering av foto och video
  Edsbyns SK använder sig av hemsida och sociala medier för att informerar våra verksamheter och vill ges möjlighet att publicera bild och film från träningarna. För att kunna publicera bilder och filmer av ditt barn i våra olika kommunikationskanaler behövs därför ditt samtycke. Att lämna godkännande (samtycke) för bildpublicering är givetvis helt frivilligt.

  Senaste nyheterna