Träningsplanering för barn- och ungdomsverksamheten 2023/2024

Våra barn- och ungdomsträningar är på onsdagar mellan kl. 18:00 – 19:00. Planering hittar du längre ner på denna sida.

Utöver ovanstående träningar så har klubben styrketräning/cirkelträning i Knåda skola på måndagar mellan 18:00-19:00.

Dessutom erbjuds alla barn/ungdomar i den blå gruppen att delta i klubbens träningar på tisdagar kl. 18:00.

Gruppindelning

På våra barn- och ungdomsträningar delar vi in oss i tre grupper beroende på dels på ålder, men även färdighet och mognad. Man kan även byta mellan grupperna beroende på aktivitet.

 • Grupp gul (skidleka) lär sig på ett lekfullt sätt grunderna till skidåkningen. Lek som framförallt tränar balans, koordination, snabbhet och socialt samspel.
 • Grupp grön (skidlära) fortsätter att lära sig genom lekfulla former på träningen men med lite mer fokus på teknik. Balans och koordination är fortfarande viktiga bitar att jobba med och gärna i kombination med lite högre fart.
 • Grupp blå (skidträna) är en mer renodlad träningsgrupp för de som vill träna och köra på lite mer. Fortsatt fokus på glädje, rörelse och gemenskap men i denna gruppen så anpassas även träningen för att förbereda ungdomarna på att kunna tävla samt på sikt kunna satsa på skidåkningen för den som vill. Vi jobbar mycket med teknik, styrka, snabbhet och även en hel del uthållighet.

Planering för säsongen 2023/2024

Observera att nedanstående planering är preliminär och kan komma att justeras beroende på väderförhållande som exempelvis snötillgång.

Vecka Datum Gul (skidleka) Grön (skidlära) Blå (skidträna)
v 44 01-nov Höstlov (ingen träning). Höstlov (ingen träning). Höstlov (ingen träning).
v 45 08-nov Aktivitet: Inomhusträning Knåda Skola. Aktivitet: Inomhusträning Knåda Skola. Aktivitet: Barmark
v 46 15-nov Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars Aktivitet: Skidor Ansvarig: Joar Af Ekenstam Aktivitet: Skidor Ansvarig: Martin Ingesson
v 47 22-nov Aktivitet: Skidor Ansvarig: Joar Av Ekenstam Aktivitet: Skidor Ansvarig: Marcus Jonsson Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars
v 48 29-nov Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars Aktivitet: Skidor Ansvarig: Joar Av Ekenstam Aktivitet: Skidor Ansvarig: Marcus Jonsson
v 49 06-dec Aktivitet: Skidor Ansvarig: Marcus Jonsson Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars Aktivitet: Skidor Ansvarig: Martin Ingesson
v 50 13-dec Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars Aktivitet: Skidor Ansvarig: Marcus Jonsson Aktivitet: Skidor Ansvarig: Martin
v 51 20-dec Aktivitet: Skidor Ansvarig: Christian Olars Aktivitet: Skidor Ansvarig: Martin Ingesson Aktivitet: Skidor Ansvarig: Joar Af Ekenstam
Juluppehåll Juluppehåll Juluppehåll
v 2 10-jan
v 3 17-jan
v 4 24-jan
v 5 31-jan
v 6 07-feb
v 7 14-feb
v 8 21-feb
v 9 28-feb
v 10 ? Sportlovsloppet Sportlovsloppet Sportlovsloppet
v 11 13-mar
v 12 20-mar
v 13 27-mar Avslutning Avslutning Avslutning

Kontakta oss

Har du några frågor och funderingar gällande barn- och ungdomsträningarna så är du varmt välkommen att kontakta oss tränare på barn@edsbynssk.se.

Tränare

Christian Olars
Elin Olars
Joar Af Ekenstam
Monika Af Ekenstam
Marcus Jonsson
Martin Ingesson

Anmälan

Vill ditt barn vara med och träna i höst och vinter? Gör då en anmälan i nedanstående formulär så att vi vet om att dit barn vill vara med och så vi ledare enklare kan planera verksamheten. Genom att fylla i anmälan får vi dessutom dina kontaktuppgifter och kan lägga till dig i vår SMS-grupp.

Om du har flera barn vore vi tacksamma om du gör en intresseanmälan för respektive barn.

  Kontaktuppgifter

  Barnet

  Behandling av personuppgifter
  Vi behöver ta del av ovanstående personuppgifter för att kunna administrera verksamheten. Föreningen har ansvaret för att behandlingen av personuppgifterna är förenligt med gällande lagstiftning samt Idrottens Uppförandekod för behandling av personuppgifter.

  Samtycke till publicering av foto och video
  Edsbyns SK använder sig av hemsida och sociala medier för att informerar våra verksamheter och vill ges möjlighet att publicera bild och film från träningarna. För att kunna publicera bilder och filmer av ditt barn i våra olika kommunikationskanaler behövs därför ditt samtycke. Att lämna godkännande (samtycke) för bildpublicering är givetvis helt frivilligt.

  Senaste nyheterna